Startup kasvuyritysten edellytyksistä ja mahdollisuuksista Suomessa

Startup-yritys tarvitsee hyviä ideoita toteutuakseen. Leimallista on se, että on olemassa edellytyksiä nopealle kasvulle. Tänä päivänä on mahdollista, että hyvä startup-yhtiö nousee miltei nollasta. Tarvitaan vain innostuneita ja hyvän idean keksineitä tekijöitä.

Minkälaiset ideat voisivat toimia?

Minkälainen idea voisi sitten toimia? Useat uudet yritykset syntyvät tavalla tai toisella internetin yhteyteen. Tässä yhteydessä voidaan mainita se kun ravintoloille tehtiin sovellus, jonka avulla ravintolan pitäjä voi laittaa ruokaa halvemmalla hinnalla myyntiin ennen sulkemisaikaa. Mikäli näyttää siltä, että päivän päätteeksi on jäämässä paljon hävikkiä, se on parempi myydä halvemmalla. Sovelluksen avulla yrittäjä voi siis ilmoittaa halvemmista hinnoista. Tämä on tavallaan samanlainen palvelu kuin kauppojen tarjoama ylimääräinen alennus alennuslaputetuille tuotteille, jonka saa viimeisinä aukiolon tunteina.

Jotkut nuoret saattavat keksiä jonkin hyvän idean vaikka videopelisovellukseen. On luonnollista, että tällainen osaaminen on syntynyt kuin huomaamatta nuorille, jotka ovat pienen ikänsä ajan pelailleet erilaisia pelejä. Heillä on käyttäjän sisältä käsin avautunut ymmärrys. Tämän lisäksi täytyy olla kovaa paloa toteuttaa unelmaansa. Kyky verkostoitua on vahvuus tämän päivän maailmassa. Nuoret ovatkin perustaneet omia tiimejään, joiden puitteissa he ovat lähteneet startup-yrityksiä perustamaan.

Yrittäminen kiinnostaa nuoria

Nuoret, jotka haaveilevat suurista asioista, ovat tänä päivänä pohtimassa yrittämistä – kenties NHL:n ohella. Startup-yrityksiä etsitään myös rahoittajien toimesta. Tänä päivänä raha ei tuota pankeissa omistajilleen voittoa. Lisäksi on olemassa bisnesenkeleitä, jotka sijoittamansa rahan lisäksi voivat tarjota osaamistaan liike-elämässä ja sitä kautta saada startup-yhtiöt menestymään.

Kuluttajien tarpeisiin suuntautuneiden ohjelmien ja aplikaatioiden lisäksi muut bisnestä tehostavat sovellukset ovat startup-yritysten innovatioita. Eräs keskeinen ala on terveydenhuolto. Sitä palvelevat laitteet ja tuotteet ovat tuottavia ja herkästi rahaa kerääviä. Kuten SOTE-keskustelu kertoo terveysala on kiinnostava bisnesten kannalta.

Rahoitusalaan liittyvät startup-yritykset edellyttävät jonkinlaista näkemystä alasta. Samalla tavalla musiikkialaan ja viihteeseen tai sisällöntuotantoon lisäarvoa tuovat sovellukset syntyvät usein kyseistä alaa osaavien omista tarpeista syntyneistä ideoista.

Usein hyvä idea on heti keksimisen jälkeen jotain sellaista, että ihmiset ihmettelevät, miksei sellaista ollut ennen olemassa. Osa ideoista saattaa olla liian monimutkaisia ja niiden ei uskota toimivan käytännössä. Hyvät ja huonot ideat karsiutuvat sitä kautta, että niiden rahoitus toteutuu tai karisee.